Aveti nevoie de un nou mouse pentru calculator si nu stiti daca ar trebui sa alegeti unul optic sau cu laser? Amintiti-va cum functioneaza acest accesoriu si veti sti ce alegere este mai potrivita!

La nivel de baza, majoritatea mouse-urilor pentru computer functioneaza prin reflectarea luminii pe un senzor. Atat mouse-ul optic, cat si cel laser, emana lumina pe o suprafata si apoi masoara reflexia cu ajutorul unui senzor. Cand detecteaza miscarea, senzorul preia datele, devine convertit si apoi misca cursorul de pe ecran.

Acest lucru se intampla foarte repede, de mii de ori intr-o secunda, astfel incat atunci cand mutati mouse-ul, sa nu existe intarzieri intre cursorul care se misca pe ecran si mouse-ul care este mutat fizic.

Diferenta dintre un mouse optic si unul laser se reduce la tipul de senzor utilizat. Un mouse optic se bazeaza, de obicei, pe un LED cu infrarosu, in timp ce mouse-ul laser se bazeaza pe un laser. Ce inseamna asta pentru majoritatea utilizatorilor? Un mouse optic nu este la fel de potrivit pentru suprafete lucioase, asa cum este unul cu laser. Cu toate acestea, pe de alta parte, unele mouse-uri cu laser au tendinta de a primi prea multe informatii, ceea ce poate duce la date incorecte care le poate afecta fiabilitate in anumite situatii.

In generatiile anterioare a existat o diferenta mai mare intre cele doua tipuri de mouse. In aceste zile, specificatiile high-end sunt disponibile in ambele subcategorii, facandu-le la fel de viabile pentru jocuri. Avand in vedere ca un mouse optic functioneaza cel mai bine pe suprafete mate, de preferat mouse pads, iar mouse-ul laser poate functiona bine pe aproape orice suprafata indiferent de textura sa, ideal este ca fiecare utilizator sa aleaga in functie de modul in care va folosi mouse-ul si de nevoile sale.

Laptopuri refurbished la super-preturi!

laptopuri refurbished

De cele mai multe ori, cea mai usoara solutie este cea mai buna! Cu exceptia cazului in care aveti mai multe cerinte sau cerinte specifice, sunteti, de obicei, cel mai bine deservit optand pentru tipul de mouse care se potriveste cel mai bine cu mediul in care doriti sa il utilizati. Asadar, daca doriti mouse-uri de calitate, laptopuri refurbished sau second hand, calculatoare ieftine si alte accesorii de birou, accesati calculator-ieftin.ro si sigur veti gasi ceva potrivit!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here