Cheesecake este o reteta deosebit de apreciata de oameni din toata lumea, fiind o tarta delicioasa, o imbinare intre sufleu si crema de zahar ars. Cheesecake-ul este aromat si gustos, va umple bucataria cu un miros fin de vanilie si de crema de zahar ars si poate fi consumat cu o ceasca de cafea sau alaturi de un lichior dulce.

Ingrediente si mod de preparare cheesecake La Vina

Pentru a prepara celebrul cheesecake La Vina sunt necesare urmatoarele ingrediente: un kilogram de branza mascarpone, jumatate de litru de smantana dulce pentru frisca cu 35% grasime, sase oua mari, 400 de grame de zahar fin, o pastaie de vanilie si 30 de grame de faina alba. Acestea sunt ingredientele necesare pentru 10 portii de cheesecake La Vina.

Modul de preparare al acestei prajituri este foarte simplu. Se freaca branza si zaharul timp de cateva minute, pana cand acestea se inmoaie foarte bine, si se adauga in aceasta compozitie cate un ou pe rand, care se incorporeaza cu mixerul. Dupa ce sunt adaugate toate ouale, se mai bate compozitia timp de un minut, se adauga faina si vanilia si se mixeaza bine. La final se va adauga si smantana si se va mixa pana cand se incorporeaza complet. Aluatul rezultat este spumos, dar destul de lichid.

Pentru a prepara aceasta reteta va fi nevoie de o tava rotunda si mai inalta, de 23 de centimetri in diametru, care se tapeteaza cu hartie de copt, astfel incat aceasta sa treaca de margini, pentru ca preparatul se umfla destul de mult la cuptor. Se toarna totul in tava si se coace la 200 de grade Celsius, pret de 45 de minute.

Cand este scos din cuptor, cheesecake-ul trebuie lasat sa se „odihneasca” timp de cateva minute, intr-o incapere nu foarte racoroasa, apoi se lasa la racit complet. Se serveste rece, dupa ce a mai stat inca o ora la frigider si poate fi taiat ca la carte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here