Socul este una dintre plantele cu efecte terapeutice foarte puternice, care poate preveni si trata un numar foarte mare de afectiuni. De la soc sunt folosite deopotriva florile si fructele, ceaiul de soc fiind principalul preparat care se dovedeste a fi foarte eficient in detoxifierea organismului si pentru pierderea in greutate. Cu un efect diuretic, antiinflamator si laxativ, cu proprietati antivirale si antiseptice, florile de soc sunt un remediu natural excelent.

Beneficiile ceaiului de soc – cum se prepara, cine il poate consuma si de ce?

Atat frunzele, cat si florile de soc contin substante foarte puternice, precum pectine, sapine, taninuri, vitamine, saruri minerale, uleiuri esentiale. Florile sunt folosite in uz intern sub forma de ceai, dar frunzele sunt otravitoare. Ceaiul de soc se prepara sub forma de infuzie pentru a trata raceala, gripa si sinuzita, pentru a reduce starile febrile, pentru a trata constipatia si pentru a calma simptomele problemelor respiratorii.

Ceaiul de soc se va dovedi eficient si in tratarea bolilor degenerative, in prevenirea cancerului si in activarea sistemului imunitar. Studiile arata faptul ca acest ceai poate distruge parazitii intestinali si ajuta la eliminarea lor. Ceaiul de soc este un remediu natural in lupta cu obezitatea, ajutand la detoxifierea organismului si la eliminarea excesului de apa. S-a constatat si faptul ca licoarea preparata din flori de soc creste secretia glandelor mamare si stimuleaza sistemul imunitar si circulator.

Extern, ceaiul de flori de soc poate fi aplicat sub forma de comprese pe zonele afectate de celulita. Ceaiul de flori de soc este indicat in curele de slabit, iar compresele ajuta la eliminarea celulitei si la ameliorarea aspectului general al pielii cu vergeturi.

Ceaiul de flori de soc este usor de preparat. Sub forma de infuzie: se adauga o lingura de flori de soc intr-o cana de apa fierbinte, se lasa cana acoperita timp de cateva minute si se consuma simplu sau indulcit cu miere. Inceputul verii (lunile mai-iunie) reprezinta perioada propice pentru a aduna flori de soc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here