Unii oameni sunt atat de norocosi incat au in biblioteca personala un numar impresionant de volume mai vechi sau mai noi, de actualitate sau cu subiecte care nu prea mai intereseaza pe nimeni. Acesti mandrii proprietari pot apela la ajutorul unor cumparatori de carti vechi pentru a obtine o suma frumoasa pe carti, le pot dona sau, in cel mai rau caz, le pot arunca.

Imagini dezolante cu zeci de volume de carti aruncate la gunoi vs. apelarea la cumparatori de carti vechi

Pe internet, dar si la TV circula foarte multe imagini dezolante cu zeci de volume de carti importante pentru omenire, aruncate la gunoi. Titluri precum “Razboi si pace”, “Idiotul”, “Enigma Otiliei”, “Pe aripile vantului”, “Povesti nemuritoare” sunt aruncate efectiv la gunoi si nu pretuite la adevarata lor valoare.

Proprietarii volumelor vechi pot apela la serviciile unor specialisti in urma accesarii site-ului CumparCarti.ro si solicitarii unei intrevederi cu reprezentantii anticariatului care se ocupa de achizitii de carti. De asemenea, comparativ cu varianta aruncarii la gunoi a cartilor, persoanele care apeleaza la aceasta varianta se bucura de un alt mare avantaj, acela de a primi bani pe cartile vandute.

Cumparatori de carti vechi | achizitii de carti | Cumparcarti.ro

cumparatori de carti vechi

Carti vechi valoroase – le donezi sau le vinzi?

O alta varianta foarte buna de gestionare a volumelor de carti vechi ar fi donarea acestora. Din pacate, putini sunt donatorii de carti in Romania, si mai putine sunt institutiile care accepta cartile donate. Teoretic, cartile din biblioteca personala pot fi donate bibliotecii judetene, scolilor generale, liceelor sau altor institutii din acest domeniu de activitate.

Procesul de donare a volumelor vechi nu este atat de simplu si nici atat de eficient, pentru ca de multe ori unele volume vor fi respinse de la donatie, deoarece nu se integreaza in cerintele sau in domeniul de activitate al institutiei unde urmeaza sa fie utilizate. De aceea, cea mai buna varianta de vanzare a cartilor vechi ramane in anticariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here