Cand vine timpul sa se vanda o masina, majoritatea proprietarilor sunt preocupati de obtinerea unor sume de bani mari. S-a investit mult in masina si este de inteles ca se doreste sa se obtina banii pe care ii merita. Din pacate, costul nu este singura preocupare pe care ar trebui sa o aiba atunci cand vinde masina. In timp ce escrocheriile capata noi proportii este usor ca cineva sa se afle intr-o situatie neplacuta daca nu este atent. Pastrarea sigurantei atunci cand se vinde masina este simpla cu aceste sfaturi esentiale.

  1. Intalnirea sa fie intotdeauna intr-un loc public

Dupa ce un vanzator a vorbit cu un cumparator si au decis sa se intalneasca, trebuie sa se asigure ca intotdeauna face acest lucru intr-un loc bine luminat si populat. Parcarile sunt un loc sigur si un loc in care se reduce considerabil furtul de masini si violenta – mai multi martori ar trebui sa sperie cei mai multi escroci care doresc sa ia cu forta vehiculul. Intalnirea nu trebuie sa fie niciodata la domiciliu, evitand sa se ofere unui posibil hot o sansa de a se acomoda cu casa si de a se intoarce mai tarziu.

  1. Nu trebuie acceptate cecurile

Trebuie acceptat numai numerar. Daca acest lucru limiteaza grupul de cumparatori, exista cateva modalitati de a se asigura ca se obtine plata: apelarea la o banca de incredere pentru a verifica fondurile inainte de predarea cheilor sau depunerea cecului si apoi predarea cheilor cand se constata plata. Un semn comun al unei verificari frauduloase? Oferirea unei sume de bani mai mari decat se cere pentru masina.

  1. Precautie cu privire la test drive -uri

Este de inteles si este de asteptat ca un potential cumparator sa solicite un test drive inainte de a cumpara vehiculul. Cu toate acestea, acest aspect ofera oportunitatea perfecta de a se fura masina. Intotdeauna trebuie sa mai fie un prieten sau o persoana cunoscuta la locul in care se testeaza masina. De asemenea, vanzatorul trebuie sa solicite permisul de conducere si o copie scanata a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here