Cureaua de transmisie, pe cat este de mica, este o componenta foarte importanta care asigura legatura esentiala in functionarea masinii si mentine ritmul motorului. In cazul in care cureaua de transmisie nu functioneaza corect, motorul se poate opri iar conducatorii auto pot fi nevoiti sa apeleze la specialistii in tractari auto.

Pentru a nu fi pusi in aceasta situatie, conducatorii auto trebuie sa observe semnele pe care cureaua de transmisie le ofera ca nu functioneaza in mod corect, astfel incat sa economiseasca bani prin evitarea reparatiilor majore si apelarea la serviciile de asistenta rutiera.

Ce este cureaua de transmisie si cum pot fi detectate defectiunile acesteia pentru a evita solicitarea asistentei rutiere si serviciilor de tractari auto

Cureaua de transmisie este o componenta foarte importanta a masinii. Localizata in fata motorului, este o componenta care roteste arborele cotit si camele in sincron asigurand ca fiecare cilindru sa se aprinda la momentul potrivit. Aceasta piesa este fabricata din cauciuc ranforsat cu nylon care ii da o durata de viata foarte mare. Fiind supusa unor forte incredibile din interiorul motorului, la un moment dat cureaua de transmisie va ceda, iar daca exista o problema cu aceasta piesa masina nu va mai functiona chiar in mijlocul drumului.

AloTractari.ro sugereaza conducatorilor auto care doresc sa evite situatiile in care masina este blocata in mijlocul drumului sa acorde o mare atentie curelei de transmisie care este folosita in mod obisnuit de masini si de SUV cu motoare de o capacitate cilindrica mai mica. Durata de viata a lanturilor de transmisie este mai mare decat a curelei de transmisie.

Tractari auto | asistenta rutiera | AloTractari.ro

tractari auto

Semne ale unei curele de transmisie nefunctionale

Cureaua de transmisie da anumite semne si simptome conducatorilor auto ca este cazul sa fie inlocuita printre care se numara si:

  • Imposibilitatea pornirii motorului.

In cazul in care cureaua de transmisie este rupta, motorul nu mai va putea sa porneasca si sa se aprinda. Conducatorul auto va auzit starterul motorului pornind, iar cand invart cheia in contact a acesta nu va porni. In multe cazuri, cureaua de distributie se poate rupe si cand masina ruleaza.

  • Motorul da rateuri

Un alt simptom al unei curele de transmisie defecte este rateurile motorului din cauza ca aceasta aluneca pe arborele cu came si daca nu este inlocuita repede va provoca o avarie catastrofala la motor.

  • Ticaitul in interiorul motorului

Ticaitul din interiorul motorului este semnul curelei de transmisie nefunctionale. Zgomotul se produce si daca motorul nu este bine lubrefiat sau presiunea uleiului este mica. Este necesara prezentarea conducatorului auto la un service cu masina cat mai curand posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here