Pieptul de pui este nelipsit din rutina alimentara, insa nu de cele mai multe ori este folosit ca un preparat sanatos. In prezent, sunt frecventate retetele cu piept de pui prajit in diverse forme (snitel, nuggets, pui shanghai etc.) ceea ce nu este tocmai adecvat pentru obtinerea siluetei de vis si nici pentru sanatatea generala.
Astfel, in cele ce urmeaza este prezentata o reteta inedita si sanatoasa cu piept de pui care poate fi pusa in aplicate atat pentru masa de pranz, cat si pentru cina.
Piept de pui cu quinoa si sos de portocale
Ca ingrediente pentru marinare vor fi necesare: 600 g piept de pui, 3 linguri de sos de soia, coaja de portocala, doi catei de usturoi zdrobiti, o jumatate de lingura de sare, un sfert de lingura de piper. Pentru obtinerea stratului crocant va fi nevoie de: 150 g firimituri de grau integral si doua oua, iar pentru sos: doua linguri de miere, doua linguri de apa, sucul de la doua portocale, 120 ml supa de legume si o lingura de amidon de porumb. In ceea ce priveste garnitura, sunt necesare: o cana si jumatate de quinoa, doua cani si jumatate de apa, ustoroi pudra si sare de mare.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in fasii subtiri care apoi sunt inmuiate in ingredientele de marinat pentru aproximativ doua ore. Ulterior, se trec fasiile de pui prin ou si prin firimiturile de grau integral. Apoi, se asaza intr-o tava care a fost tapetata in prealabil cu hartie de copt, fiind lasate la copt aproximativ 30 de minute.
Intre timp se poate pregati garnitura, fierbandu-se quinoa in apa cu sarea si condimentele mentionate anterior. Dupa aceea, intr-o tigaie adanca se adauga supa de legume, sucul si coaja de portocale care sunt lasate la fiert. Apoi se adauga mierea si amidonul impreuna cu doua linguri de apa. Sosul trebuie sa fie fiert pana cand capata o textura groasa.
Preparatul este unul delicios, sanatos si la indemana oricarei persoane. De asemenea, poate sa fie gatit si cu ocazia unei zile speciale, incantand papilele gustative in adevaratul sens al cuvantului.