Carnea de curcan este sanatoasa, are foarte putine calorii si este recomandata in orice dieta, in alimentatia persoanelor care au probleme de sanatate, dar si in diversificarea hranei copiilor mici.

Carnea de curcan este bogata in vitaminele B6 si B12, in minerale si este o sursa de proteine si de aminoacizi esentiali. Carnea slaba de curcan, gatita la cuptor, ajuta la reducerea colesterolului si reprezinta o alegere potrivita pentru orice masa festiva.

Ingrediente pentru curcan umplut
  • Pentru a pune pe masa invitatilor si membrilor familiei un astfel de preparat delicios, este necesar un curcan de aproximativ 5 kilograme, 100 de grame de unt, un litru de apa calduta, condimente, patrunjel uscat, ceapa tocata, doi morcovi, ciuperci champignon proaspete, o punga de crutoane, sucul de la o lamaie.
Cum se prepara curcanul umplut
  • Curcanul se spala, se sterge cu prosoape de hartie, se fragezeste putin in interior cu sucul de la o jumatate de lamaie si se presara sare pe toata suprafata pasarii. Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se pune pasarea intr-o tava mare de lasagna, iar in zona pieptului si a copanelor se fac mici crestaturi. In aceste buzunarase create, se introduc mici cubulete de unt, care au rolul de a fragezi carnea si de a o face mai gustoasa.
  • Intre timp, se prepara umplutura: se prajeste in unt ceapa tocata marunt, se adauga morcovii rasi si ciupercile si, atunci cand legumele se inmoaie, se adauga peste crutoane, alaturi de o cana de apa calda, in care au fost dizolvate cele doua cuburi de condimente de gaina. Aceasta umplutura se amesteca bine si se introduce cu grija, cu o lingura cu coada lunga, in interiorul curcanului. Dupa ce toata umplutura a fost adaugata, se leaga picioarele curcanului cu o sfoara subtire, pentru ca aceasta sa nu se risipeasca.
  • In vasul in care este asezat curcanul, se adauga putina supa clara de gaina sau apa cu condimente, cu patrunjelul uscat si cu zeama din tava si se stropeste din 20 in 20 de minute, pana cand curcanul este gata, pieptul este fraged si rumen, iar interiorul moale si delicios.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here