De obicei, medicii dentisti apeleaza la extractii dentare ca la o ultima solutie, iar cand vine vorba despre copii, acest lucru este cu atat mai indicat. Cu toate acestea exista situatii in care este recomandata extractia dentara, chiar si in cazul dintilor temporari (de lapte).

Atat copiii, dar si parintii se tem de o astfel de recomandare, insa medicii de la PlazaDent.ro nu apeleaza la aceasta solutie daca nu ar fi absolut necesar, mai ales ca dintii temporari trebuie ingrijiti la fel ca cei permanenti. De aceea, parintii trebuie sa mearga cu copiii lor la medici stomatologi specializati in stomatologia pentru copii, adica pedodonti.

Situatiile in care se recomanda extractiile dentare la copii

Dintii temporari cad atunci cand dintele permanent este pregatit sa iasa, iar radacina celui dintai se resorb, acesta fiind un proces fiziologic natural. Totusi, uneori apar probleme dentare destul de grave a caror rezolvare se poate face numai prin extractia dintelui cu probleme, in cadrul unei clinici de stomatologie din sector 6 sau din clinica cea mai apropiata de locuinta copilului. Astfel ca aceste situatii in care se recomanda aceasta solutie sunt:

  • In cazul unui dinte temporar care a ajuns in momentul in care ar fi trebuit sa cada, pentru a face loc dintelui permanent pregatit sa iasa, dar care nu da nici un semn ca va cadea;
  • In cazul dintilor supranumerari (mai multi dinti decat este normal);
  • cand dintii sunt afectati de carii profunde si chiar de infectie;
  • in cazul in care tratamentele endodontice au esuat, iar dintele nu mai poate fi salvat;
  • cand un dinte este afectat de un traumatism care a dus fie la deteriorarea definitiva a acestuia, fie chiar la extractia dintelui;
  • in cazul dintilor care prezinta mobilitate, insotita de durere si disconfort in timpul masticatiei;
  • in cazul dintilor care prezinta probleme parodontale.

Extractii dentare | stomatologie din sector 6 | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Dintii temporari ai copiilor ar trebui sa fie ingrijiti la fel cum se ingrijesc dintii permanenti, indiferent ca este vorba despre dintii copiilor sau ai adultilor. In plus, acestia ar trebui sa mearga periodic la un control de rutina, pentru a preveni aparitia unor probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here