Reprezentantii unui anticariat care cumpara carti se vor bucura la primirea unor carti rare. Aceste carti au o valoare mai mare, iar din acest articol cei interesati vor afla cum le pot identifica cu usurinta.

Ce inseamna o carte rara pentru un anticariat care cumpara carti?

Exista multe persoane care considera orice carte veche ca fiind rara si valoroasa. Din pacate, nu este asa. Varsta unei carti nu este de ajuns pentru a stabili daca aceasta este valoroasa sau rara.

De-a lungul anilor, criteriile utilizate pentru clasificarea cartilor drept rare au fost subiectul unor mari dezbateri intre expertii din domeniu. Specialistii Anticariat-Carti.com considera ca pentru ca o carte sa fie rara, este necesar ca cererea pentru aceasta sa fie mai mare decat oferta disponibila.

Pe piata exista anticariate care fie lanseaza anunturi de tipul „cumpar carti de orice fel”, fie isi niseaza activitatea privind cartile rare sau chiar primele editii aparute ale scrierilor.

Cu toate astea, in lucrarea sa, „Book Finds: How to Find, Buy and Sell Used and Rare Books”, Ian C. Ellis face o distinctie definitiva intre cartile vechi si cele rare. Cu toate ca nu toti expertii din domeniile de cumparare si vanzare de carti sunt de acord, explicatia simpla a autorului despre categoriile de carti este simplu de inteles.

Practic, toate lucrarile care incep din 1455, cand prima Biblie a fost tiparita de Gutenberg si pana cand au fost tiparite cartile intr-o mai mare masa, pentru prima data, in timpul Revolutiei Industriale la inceputul anilor 1800 sunt carti rare. Toate cartile tiparite dupa aceea sunt considerate vechi si nu rare.

Cei ce detin in biblioteca lor carti rare, precum cele apartinand autorilor cunoscuti, ca si: William Shakespeare, Miguel de Cervantes, Jonathan Swift sau Sir Thomas Browne pot beneficia de oferte foarte bune din partea anticariatului.

Cumpar carti de orice fel | Anticariat care cumpara carti | Anticariat-Carti.com

cumpar carti de orice fel

Datorita numarului mare de carti tiparite dupa inceperea Revolutiei Industriale, anticariatele au sanse mai mari de a gasi carti rare. Exista multe lucrari ale unor autori celebri, cum ar fi: Fyodor Dostoevsky, Hans Christian Andersen, Charles Dickens, Ralph Waldo Emerson.

Exista numeroase volume ale scriitorilor populari care se incadreaza in sectiunea cartilor vechi, iar genurile sunt variate. Cele mai multe dintre acestea se incadreaza in SF. Nu exista limite cand vine vorba despre cartile vechi sau rare. Limita este, insa, stabilita de domeniile de interes ale cititorilor. Alte exemple de genuri populare sunt: mister, horror, literatura moderna, istorie, stiinta, natura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here