La momentul actual, in domeniul medical se gasesc numeroase inovatii tehnologice care pot sa faciliteze considerabil procesul de vindecare al persoanelor suferinde. Daca acum un deceniu, foarte multe probleme erau ceva mai greu de rezolvat, in prezent situatia este una cu totul alta, ca urmare a modernizarii.

Un exemplu de aparatura moderna care se dovedeste extrem de utila in centrele medicale este dat de asa-numita lampa UV bactericida. Totusi, ce este de remarcat asupra acestui dispozitiv consta in faptul ca el poate fi utilizat atat de medici, cat si de oamenii obisnuiti, beneficiile obtinute fiind extrem de considerabile.

Ce este o lampa UV bactericida?

In linii generale, este vorba despre o lampa electrica, ce poate produce o lumina cu radiatii ultraviolete. Aceasta poate distruge, la nivel de baza, legaturile de ADN. Ca urmare, virusurile, bacteriile si protozoarele vor fi neutralizate. Exemple de produse de acest tip vor putea fi gasite la Med-Tehnica.ro.

La general, aceasta aparatura este utilizata pentru a steriliza spatiul in care se desfasoara activitatile medicale, aici fiind incluse si instrumentele care se utilizeaza. De asemenea, aparatura mai poate fi folosita pentru a produce particulele de ozon, aplicate in procesul de dezinfectare a apei. Prin urmare, ele pot fi intalnite in dotarea anumitor acvarii sau a unor bai termale.

Lampa UV bactericida | tehnica medicala | Med-Tehnica.ro

Lampa UV bactericida

O astfel de lampa poate fi utilizata si in viata de zi cu zi?

Dupa cum a fost mentionat anterior, lampele de acest tip pot sa fie utilizate si de catre oamenii de rand, ele gasindu-si aplicabilitate in locuinte. Prin urmare, iata care sunt beneficiile pe care pot sa le aduca:

  • Dezinfectie garantata

Lumina poate fi utilizata pentru a dezinfecta locurile esentiale, unde o persoana poate petrece mult timp (de ex. dormitorul sau masa de bucatarie).

  • Calitate mai buna a aerului

Prin utilizarea acesteia, reziduurile biologice din aer vor fi indepartate. Acest aspect poate fi benefic pentru persoanele care sufera de astm, alergii sau dureri ocazionale ale ochilor si capului. Dupa cum se poate observa, aceasta tehnica medicala este extrem de benefica.

In concluzie, lampa care foloseste UV poate sa imbunatateasca considerabil sanatatea unui loc specific, fie el acasa sau intr-o unitate medicala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here