Fluorura este un mineral important pentru toti copii si nu numai. Gura noastra contine un numar mare de bacterii care, combinate cu zaharul din alimentele pe care le consumam si din bauturile pe care le bem, produc un acid care ne deterioreaza dintii. Fluorura ne protejeaza dintii. Insa, o cantitate prea mare de fluorura poate provoca ceea ce poarta denumirea de fluoroza dentara.

Ce este fluoroza dentara?

Fluoroza dentara reprezinta o modificare lejera in aspectul dintilor, in general sub forma unor pete albe. Nu afecteaza functionarea normala a dintilor si nu provoaca durere.

Care sunt cauzele fluorozei dentare?

Majoritatea fluorozelor dentare sunt rezultatul unui consum excesiv de fluor inainte de varsta de 8 ani in timp ce dintii permanenti sunt inca in formare. Copiii pot contracta fluoroza din cauza apei curente, bogata in fluor.

De ce cantitate de fluor are un copil nevoie pentru a avea dintii protejati?

Copiii care au un regim alimentar normal, care beau apa cu fluor si folosesc in mod corect produsele dentare primesc fluorura de care au nevoie pentru a avea dintii sanatosi.

Cum ne dam seama ca un copil sufera de fluoroza dentara?

Dat fiind faptul ca schimbarile in aspectul dintilor pot avea cauze numeroase si diferite, parintii pot consulta un profesionist din domeniul stomatologiei pentru a verifica daca copilul sufera de fluoroza dentara sau daca prezinta alte probleme.

Cum putem proteja dintii copilului fara sa provocam fluoroza?

1. Ne asiguram ca acesta utilizeaza produsele dentare recomandate

  • Copiii trebuie sa foloseasca o pasta de dinti cu fluor de doua ori pe zi;
  • Copiii cu varsta de sub sase luni nu trebuie sa foloseasca o apa de gura;

2. Ne asiguram ca acesta consuma apa cu fluor

– daca copilul nu consuma apa cu fluor trebuie intrebat medicul daca are nevoie de un supliment pe baza de fluor.

3. Vizite regulate la medicul dentist inainte de prima aniversare a copilului

Daca inca nu ai un medic dentist pentru copilul tau cere recomandari de la cunostinte, rude. La prima vizita acesta iti va explica cum poti avea grija de sanatatea buco-dentara la aceasta varsta si se va asigura ca primeste suficient fluor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here