Ceaiul de ghimbir este un remediu consumat de mii de an gratie proprietatilor curative pe care le are, fiind un remediu de baza in medicina ayurvedica si nu numai.

Ceaiul de ghimbir este folosit pentru proprietatile pe care le are, dar si pentru gustul bun al acestuia. Ghimbirul este cunoscut ca si “aurul din bucatarie”, fiind cel mai pretios dintre condimentele din medicina chineza.

Cum se prepara si ce contine ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir se prepara din radacina spalata, taiata felii sau data prin razatoare, peste care se adauga apa clocotita fara a fierbe. Procesul de fierbere diminueaza proprietatile uleiurilor volatile din componenta plantei.

Se acopera vasul cu o farfurie si se lasa la infuzat timp de 30 de minute, dupa care se strecoara apa. La 500 ml de apa este suficienta o radacina de 5 cm de ghimbir, in functie de concentratia ceaiului de ghimbir.

Acest ceai de ghimbir se poate indulci cu miere si se poate consuma cu menta sau lamaie, dupa gust, avand in componenta:

  • vitamina C;
  • vitamina B6;
  • calciu;
  • magneziu;
  • sodiu;
  • potasiu;
  • proteine;
  • lipide;
  • uleiuri volatile precum gingerol, cineol, borneol, curcumen, bisabolen.
Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ceaiul de ghimbir aduce urmatoarele beneficii organismului consumatorilor:

  • combate gripa si raceala, chiar trateaza aceste afectiuni sezoniere. Ceaiul de ghimbir intareste sistemul imunitar si este un ajutor de nadejde in tratarea problemelor respiratorii;
  • sustine silueta, fiind un aliat bun in dietele de slabit si contribuind la pierderea kilogramelor in plus;
  • imbunatateste digestia, scazand aciditatea gastrica si stimuland enzimele din intestine ce au rol in stimularea procesului de absorbtie a nutrientilor si de eliminare a disconfortului;
  • sustine sistemul cardio vascular, fiind considerat un bun aliat in tratarea afectiunilor circulatorii gratie capacitatii de a creste nivelul de globule rosii din sange si de a contribui la oxigenarea celulara, reducand nivelul trigliceridelor si colesterolului si impiedicand formarea cheagurilor de sange;
  • combaterea stresului si depresiei, fiind excelent in imbunatairea memoriei si combaterea oboselii cronice, avand un excelent efect tonic pentru organism si crescand rezistenta la stress.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here