Viata intr-un fotoliu rulant este, in general, una foarte dificila. Nu numai ca oamenii care sufera de disfunctii locomotorii se descurca mai greu in realizarea unor sarcini obisnuite, care par foarte usoare, dar acestia intalnesc si foarte multe obstacole in incercarea lor de a duce o viata cat mai aproape de normalitate.

Chiar si persoanele care utilizeaza cadre de mers pentru a se deplasa se afla in aceeasi situatie, mai ales ca majoritatea institutiilor si drumurilor/ trotuarelor din toate orasele tarii nu sunt adaptate si nevoilor speciale pe care le are aceasta categorie de persoane.

Daca vine vorba despre plecarea intr-o calatorie sau intr-o vacanta, acest lucru este unul extrem de dificil pentru acestia, tinand cont ca trebuie sa ia in considerare si modalitatea in care pot avea acces la toate mijloacele de transport.

Totusi, acest lucru nu este imposibil, astfel ca in continuare sunt prezentate cateva idei care vin in ajutorul persoanelor cu dizabilitati locomotorii care isi doresc sa calatoareasca:

1. Planificarea din timp a calatoriei

Printr-o planificare eficienta si realizata din timp, persoanele cu dizabilitati pot evita majoritatea situatiilor neplacute. In acest fel, acestea pot cauta si gasi care sunt cele mai potrivite mijloace de transport pentru ele, care unitati de cazare sunt adaptate persoanelor cu nevoi speciale si daca obiectivele pe care doresc sa le viziteze sunt accesibile si persoanelor care se afla in scaun cu rotile.

De asemenea, acestea isi pot inlocui scaunul cu rotile actual cu unul pliabil, care va fi mult mai usor de transportat in calatorie, TesaMedical.ro fiind un distribuitor care detine in portofoliu o gama variata de astfel de dispozitive de reabilitare.

Fotoliu rulant | cadre de mers | TesaMedical.ro

Fotoliu rulant

2. Informarea legata de accesibilitatea persoanelor aflate in fotoliu rulant

Daca in mediul online nu poate gasi informatiile necesare legate de accesul persoanelor cu dizabilitati, cei care se confrunta cu acest tip de afectiuni pot cere direct de la unitatea de cazare sau chiar de la administratorii obiectivelor turistice informatiile pe care si le doresc.

3. Impachetarea unui dosar cu documentele medicale importante

Este foarte important ca acestea sa aiba asupra lor si un dosar care sa cuprinda o scrisoare medicala care sa mentioneze afectiunea si tratamentul urmat si o polita de asigurare de calatorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here