Indiferent daca este vorba despre calculatoare second hand sau calculatoare noi, ceea ce conteaza cel mai mult este ca toate componentele lor sa fie de cea mai buna calitate. Specialistii de la It-sh.ro ofera o serie de informatii decisive la momentul achizitiei unor calculatoare cu componente premium si despre cum ar trebui sa fie ales un calculator in functie de toate aceste detalii importante.

Calculatoare second hand cu placa grafica buna

Atat pe calculatoare refurbished cat si pe cele noi, placa video joaca un rol foarte important. Exista doua variante in care poate fi gasita pe un calculator:

  • On board – atunci cand placa video este integrata in placa de baza;

  • Extern – atunci cand placa video este o unitate ce se monteaza doar pe placa de baza.

Placa grafica usureaza actitivitatea procesorului unui computer in activitati care necesita procesare grafica. Este esential sa fie aleasa o placa grafica puternica pentru a reda jocuri video recente, a procesa imagini, a edita videoclipuri si a crea animatii 3D in conditii bune.

Exista doua tipuri de placi grafice: placi dedicate si carduri integrate in placa de baza a computerului. Cardurile grafice dedicate sunt cele mai puternice deoarece au propriul procesor si memoria proprie. Cardurile grafice incorporate beneficiaza de procesorul si de memoria calculatorului, ceea ce le limiteaza in mod serios performantele.

Calculatoare second hand | calculatoare refurbished | it-sh.ro

calculatoare second hand

Exista doua branduri care produc cipuri (GPU), care sunt apoi asamblate de catre producatori, cum ar fi Asus, MSI, Zotac sau Gygabyte: AMD si NVidia. Aceste doua marci sunt excelente.

Acesti trei factori combina alegerea unei placi grafice puternice:

  • tipul de memorie (GDDR2, GDDR3, GDDR4, GDDR5, etc.): cu cat este mai mare numarul, cu atat mai bine;

  • frecventa a GPU – ului: cu cat este mai mare, cu atat mai bine;

  • cu cat cantitatea de memorie dedicata este mai mare, cu atat mai bine;

La nivel de brand, Asus este o referinta solida in acest domeniu.

Hard disk-ul (HDD / SSD)

Hard diskul este locul in care sunt stocate informatiile din calculator: documente, muzica, fotografii, videoclipuri, programe etc. Prin urmare, este important sa fie ales un spatiu de stocare mare si rapid. Exista doua tipuri de hard discuri: unitati de hard disk mecanice si SSD-uri.

Discurile SSD prezinta urmatoarele avantaje:

  • ideale pentru stocarea sistemului de operare si a programelor utilizate frecvent;

  • recomandate pentru cameramanii profesionisti deoarece se misca bine in randari si ofera o viteza foarte buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here