Chiar inainte de a aduce pe lume un copilas, mamicile trebuie sa se intereseze foarte bine despre nevoile esentiale ale unui nou- nascut.

Orice bebelus are cinci nevoi esentiale pentru a creste in mod armonios si sanatos, iar parintii nu trebuie sa fie experti in ceea ce priveste dezvoltarea bebelusilor pentru a le oferi un inceput bun in viata, ci doar sa isi manifeste instinctele materne sau paterne.

Dragostea, atentia, ingrijirea corespunzatoare, hrana adecvata si temperatura constanta sunt tot ceea ce trebuie bebelusului la inceput de drum, iar daca parintii tin cont de aceste nevoi esentiale drumul va fi foarte lene parcurs.

Bebelusul are nevoie de dragoste

Una din nevoile esentiale ale bebelusului este cea de dragoste. Parintii trebuie sa le arate copiilor toata dragostea, toata afectiunea inca din primele saptamani de viata, lucru care va avea un impact indirect si masurabil asupra dezvoltarii fizice mentale si emotionale a bebelusului.

Cum isi pot manifesta parintii dragostea? Prin imbratisari, atingeri, dezmierdari, zambete, ascultand si jucandu-se cu copilul ori de cate ori pot. De asemenea, parintii pot raspunde la nevoia de atentie a bebelusului in perioadele de joaca si se pot duce imediat la acesta atunci cand este suparat, plange sau atunci cand simte nevoia de afectiune.

Bebelusul are nevoie de hrana si curatenie

Pentru a se dezvolta in mod corespunzator, bebelusul are nevoie de hrana, fie ca este vorba despre lapte praf sau despre lapte de mama, bebelusul trebuie sa consume alimente bogate in proteine vitamine, minerale, in acizi grasi, probiotice si prebiotice astfel incat sa ude suficient de multe scutece pe zi incat sa multumeasca parintele, sa ia in greutate conform graficului.

De asemenea. bebelusii au nevoie si de un mediu curat, o temperatura constanta cu toate elementele sterilizate sau spalate la temperaturi ridicate. ceea ce va influenta atat calitatea somnului, cat si dezvoltarea copilului.

Bebelusii au nevoie de interactiune, atentie si stimulare

Nu in ultimul rand, studiile de specialitate arata ca bebelusii au nevoie de interactiune si dialog, sa fie impreuna cu parintii, sa foeie impreuna cu fratii lor mai mari sau cu bunicii. Bebelusii au nevoie si de atentie si stimulare. Nu este niciodata prea devreme pentru a citi bebelusului o poveste. Acest obicei il va ajuta sa isi construiasca vocabularul din timp, ii va stimula imaginatia si va imbunatati limbajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here