Soferii stiu foarte bine ca la o anumita perioada (in functie de vechimea masinii) sunt obligati sa se prezinte cu masina la o unitate autorizata RAR pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice. In caz contrar, risca amenzi usturatoare din partea organelor legii. Scopul acestei verificari este acela de a atesta capacitatea vehicului de a participa in conditii de siguranta la trafic.

Este important sa se aleaga o statie ITP GNC autorizata asa cum este, spre exemplu, Beta ITP, localizata in sectorul 5 al capitalei. Serviciile oferite se adreseaza tuturor tipurilor de autovehicule, de la autoturisme benzina, diesel, GPL, GNC, 4X4, SUV si pana la autoutilitare, microbuze, autobuze sau tractoare rutiere.

Conditiile in care se prezinta soferii cu masina la ITP si actele necesare

Absolut toate vehiculele care se prezinta la statia de ITP sector 5 pentru verificare trebuie sa aiba caroseria curata, precum si sasiul, ansamblurile si subansamblurile pentru a fi usor de controlat de catre angajatii statiei. De asemenea, masinile trebuie prezentate cu anvelopele umflate la presiunea nominala.

Autoturismele personale trebuie sa obtina ITP-ul la o perioada de 1-2 ani, in functie de vechime, in vreme ce, autoturismele folosite pentru taximetrie sau scoala de soferi trebuie sa se prezinte la fiecare 6 luni pentru verificari. Masinile noi au implicit ITP-ul valabil 3 ani, astfel ca soferii nu trebuie sa isi mai bata capul.

Soferii trebuie sa aiba, in mod obligatoriu, la ei urmatoarele documente:

  • Certificat de inmatriculare,
  • Asigurare RCA valabila,
  • Carte de identitate a autovehiculului,
  • Carte de identitate a persoanei care prezinta autovehiculul la inspectie.

Statie ITP GNC | ITP sector 5 | BetaITP.ro

statie ITP GNC

Conditii speciale ITP si preturi

Nu este nevoie ca proprietarul masinii sa se prezinte in momentul efectuarii inspectiei tehnice, masina poate fi adusa si de o terta persoana care trebuie sa aiba asupra sa actele mentionate mai sus. In situatia in care masina este luata in leasing sau este inregistrata pe o societate comerciala, se poate aduce o copie a cartii de identitate a autovehiculului cu stampila in original.

Preturile difera, in functie de tipul de autovehicul. Spre exemplu, pentru o motocicleta se achita 100 lei, in vreme ce, pentru verificarea unui SUV trebuie achitata suma de 150 lei. Pentru mai multe informatii, soferii sunt invitati sa acceseze pagina de internet BetaITP.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here