Pierderea unui membru inferior are implicatii grave pentru mobilitatea persoanei si capacitatea de a efectua activitati obisnuite de rutina. Acest lucru are un impact negativ asupra participarii si integrarii in societate. Scopul final al reabilitarii dupa pierderea membrelor este de a folosi cu succes protezele pentru a atinge un nivel ridicat al increderii in sine. Acest traseu este unul destul de complex si necesita contributia si implicare unei echipe transdisciplinare de reabilitare.

Procesul de reabilitare in urma amputarii unuia sau ambelor membre inferioare este alcatuit din noua faze, si anume: faza preoperatorie, amputarea chirurgicala, recuperarea dupa interventie, faza pre-protetica, prescriptia unei proteze, aplicarea si perioada de training cu proteza, integrarea in comunitate, reabilitarea profesionala si follow up.

In faza preoperatorie medicii evalueaza starea corpului pacientului, ii expun riscurile si beneficiile interventiei si discuta despre cum va decurge intreaga procedura. In cele din urma se ajunge la operatia de amputare care nu consta doar in indepartarea membrului, ci si in reconstructie, acoperirea tesuturilor moi, a nervilor si osului. Recuperarea medicala dupa interventie consta in vindecarea ranilor, controlul durerii, invatarea miscarilor in lipsa membrului. Aceasta este perioada critica pentru ca acum pacientul are nevoie de un suport emotional colosa, de sustinere neconditionata si de cele mai pertinente argumente pentru a putea depasi pierderile.

Dupa ce pacientul accepta sa poarte o proteza si este consiliat in acest sens, o echipa formata din medic ortoped, kinetoterapeut si tehnicieni, discuta si iau o decizie asupra protezei potrivite. Dupa acest moment, proteza va fi construita conform prescriptiilor specialistilor, va fi aplicata pacientului, iar acesta va incepe un program de invatare si acomodare cu noul accesoriu care ii va reda mobilitate si libertate.

In functie de progresele pacientului, acesta va putea sa inceapa sa faca plimbari usoare, moment in care incepe integrarea comunitara. Echilibrul emotional si sustinerea celor din jur conteaza enorm, din acestea venind si ideea de reintegrare si reorientare profesionala, daca meseria dinaintea interventiei este prea solicitanta pentru o asemenea conditie. Dupa toti acesti pasi, persoana este urmarita si evaluata medical pe tot parcursul vietii.

Saltea antiescare | magazinulortopedic.ro

saltea antiescare

In tot acest demers, Magazinul Ortopedica va poate fi de un real ajutor. Nu veti gasi aici proteza, insa veti gasi toate consumabilele necesare recuperarii imediat dupa operatie si diverse accesorii care va vor fi utile intreaga viata. Accesati magazinulortopedic.ro si veti gasi cadru de mers, scaun cu rotile, saltea antiescare si multe altele!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here