Publicata in 1894, „Cartea Junglei” a lui Rudyard Kipling s-a dovedit a fi un succes atat pentru tineri cat si pentru batrani. Povestile din Cartea Junglei vorbesc despre un baiat pe nume Mowgli, crescut de animale in salbaticie. In aceasta carte, animalele s-au dovedit atat aliatii, cat si adversarii lui Mowgli. Baloo ursul, Bagheera pantera si Shere Khan tigrul au devenit personaje celebre in literatura pentru copii. In 1895 a aparut chiar si continuarea cartii lui Kipling, „A doua carte a junglei”.

Kipling a scris „Cartea Junglei” in timp ce locuia in Statele Unite. Acesta se imprietenise cu scriitorul si editorul american Wolcott Balestier, ajungand chiar pana la casatoria cu sora acestuia, Caroline. Cuplul a cumparat un teren in Vermont de la unul din fratii sotiei, loc in care si-au construit casa de vis, numita „Naulahka” care in hindi inseamna „bijuterie de pret”.

Devenind tata s-a simtit inspirat sa scrie pentru copii. Incepuse „Cartea Junglei” in perioada in care cuplul isi astepta primul copil. Asadar, Josephine a primit o editie speciala a cartii, urmand apoi fiica Elsie si mai tarziu fiul John. Din pacate, prima fiica a trait doar sapte ani, fiind dobarata de pneumonei, iar dupa moartea sa, Kipling nu si-a revenit niciodata deplin.

Autorul nu a vizitat niciodata jungla mentionata in cartea sa. In ciuda faptului ca a petrecut cativa ani in India, nu s-a dus niciodata sa vada jungla Seonee, in schimb, a aflat detalii despre aceasta din experientele altora.

Aceasta carte a ajuns atat de cunoscuta incat a avut parte de numeroase ecranizari de film si desene animate. Actiunea si personajele sunt menite sa atraga pe cei mici si cei mari, chiar daca a fost scrisa acum mai bine de o suta de ani.

Anticariat online | reduceri la carti de anticariat | www.printrecarti.ro

reduceri la carti de anticariat

Daca sunteti in cautarea unei carti inedite pentru copii si nu numai, merita sa achizitionati aceasta carte. Daca bugetul disponibil nu este prea mare, o puteti cauta intr-un anticariat online si sigur pretul propus va fi unul accesibil. La Printre Carti gasiti zilnic reduceri la carti de anticariat in care merita sa investiti. Doar accesati www.printrecarti.ro, verificati daca ce doriti este in stoc si apoi comandati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here