In prezent se produc in jur de 60 de milioane de masini pe an, dar oamenii nu cunoscut cu adevarat istoria anumitor marci de autovehicule pe care le vad zilnic pe drumuri. De la un producator de motoare pentru barci si pana la o afacere de familie in fabricile de cereale din anii 1800, fiecare marca auto are propria istorie, inainte de a deveni brandurile celebre de astazi.

Detalii inedite despre cele mai vechi marci de autovehicule

  • Peugeot a fost fondata in 1803 de Jean-Pierre si Jean-Frédéric Peugeot si este, prin urmare, cel mai vechi brand de masini din lume. Initial, compania Peugeot producea masini de rasnit cafeaua si arcuri pentru fabricarea orologeriei inainte de produce biciclete in 1830 si, in sfarsit, masini in 1882. Prima masina marca Peugeot a fost prezentata la expozitia universala din 1889 de la Paris si a devenit prima masina care a fost condusa in Italia in 1893. Gaetano Rossi, un bogat din industria textila, a comandat masina dinn Franta in 1892, iar in anul urmator a fost livrata direct la casa sa din nordul Italiei. Impresionant, nu-i asa?
  • Vauxhall a fost fondata in 1857 de catre inginerul scotian Alexander Wilson la Vauxhall. La acea vreme, Vauxhall era producator de motoare si pompe pentru barci inainte de a produce motoare pe benzina in 1894, cand paraseste compania. Prima masina Vauxhall a fost produsa in 1903 si a costat 150 €. Aceasta prima masina, cunoscuta altfel sub denumirea de 6CV, era o masina cu un singur cilindru care avea doar doua trepte de viteza inainte si nu avea trepte de mers inapoi.
  • Fiat a fost fondata in 1899 si ramane cel mai mare brand auto italian extrem de cunoscut in toata Europa. La sfarsitul anilor 1910, Giovanni Agnelli a vizitat fabrica Henry Ford si a fost atat de impresionat de linia de productie incat, la întoarcerea in Italia, a inaugurat acelasi sistem de productie la Fiat. Aceasta noua modalitate de producere a masinii italiene a dus la crearea fabricii Lingotto, care avea o pista de testare ovala uriasa pe acoperisul sau.
  • Primul vehicul al lui Henry Ford a fost creat in 1886 si avea un motor modest de patru cai putere. Desi a fost unul dintre cei mai vechi producatori de masini din lume, ceea ce l-a facut pe Ford atat de celebru a fost progresul sau revolutionar in productia in masa a liniei de asamblare. Acest stil de productie a insemnat ca fabricarea masinilor era mai ieftina si putea fi vanduta la un pret mai mic, oferind sutelor de mii de americani posibilitatea de a detine o masina pentru prima data. Productia Modelului T a revolutionat nu numai felul in care erau fabricate masinile, ci si importanta pe care o aveau in societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here