Alegerea unui radiator este o responsabilitate mare, mai ales pentru persoanele care nu au mai trecut printr-o experienta asemanatoare. Din acest motiv, echipa Oferte Radiatoare, magazin online de radiatoare, ofera cateva sfaturi care sa va ajute in decizia pe care o aveti de luat!

Alegerea caloriferului in trei pasi simpli

Primul pas este sa stabiliti locatia in care va fi plasat caloriferul. Nu conteaza daca locuiti la apartament sau la casa, caloriferele difera in functie de destinatia incaperii si spatiul disponibil. Pentru bucatarie nu ar trebui sa alegeti un calorifer foarte mare pentru ca oricum aceasta este cea mai fierbinte zona a casei. Daca bucataria este open space, se schimba datele problemei.

Baia este cea mai pretentioasa incapere deoarece este intotdeauna umeda. Alegerea evidenta este un calorifer port-prosop. Acesta ofera atat caldura, cat si suport eficient pentru uscarea si pastrarea prosoapelor. Intr-o baie spatioasa puteti alege si o sina speciala pentru prosoape, asta pe langa calorifer.

Nu poate fi nimic mai rau decat un dormitor rece. In afara de baie, in aceasta incapere caldura este foarte importanta. Confortul termic este indispensabil in dormitor pentru ca aceasta este camera in care oamenii isi petrec cea mai mare parte din timp.

Sufrageria este spatiul destinat musafirilor, dar si familiei, motiv pentru care alegerea caloriferului potrivit este de o importanta majora.

Al doilea pas consta in calcularea necesarului de caldura pe care caloriferul ar trebui sa emane. Toate site-urile care au radiatoare de vanzare, ofera clientilor posibilitatea de a calcula coeficientul caloric necesar, astfel incat sa poata alege dimensiunea potrivita caloriferului.

Radiatoarele sunt fabricate din materiale diferite: fonta, otel si alumniu. Exista diferente intre ele, atat in ceea ce priveste design-ul, cat si functie, dar fiecare material straluceste in mod diferit. Fonta este puternica si grea, se incalzeste greu si se raceste la fel de greu. Otelul inoxidabil este durabil si arata foarte bine. Se incalzesc repede, isi mentin caldura si nu necesita prea multa intretinere. Ca super conductor termic, aluminiul se incalzeste extrem de rapid si se raceste la fel de repede, ceea ce inseamna ca o camera se va incalzi foarte eficient.

Cele mai bune oferte la instalatii termice le gasiti accesand site-ul oferte-radiatoare.ro | magazin online de radiatoare oferte-radiatoare.ro

magazin online de radiatoare

Toate acestea le puteti gasi accesand oferte-radiatoare.ro si tot in acest magazin online puteti gasi centrale termice, tevi si alte accesorii care permit instalarea corecta a componentelor sistemului de incalzire!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here