Sint Maarten este o mica insula-stat, care face parte din Regatul Tarilor de Jos si care se afla in Marea Caraibilor. Insula este impartita, din punct de vedere administrativ si teritorial, intre Olanda si Franta, ceea ce inseamna ca aici se aplica regulile Uniunii Europene. Capitala olandeza este Philipsburg, in timp ce capitala franceza este Marigot.

Aici se vorbesc limbile franceza si olandeza, insa localnicii cunosc foarte bine si engleza. Turistii trebuie sa fie pregatiti cu moneda euro pe partea franceza si cu dolari pe partea olandeza. Insula este foarte bine dezvoltata, astfel incat turistii pot folosi cu usurinta si cardul.

Principalele motive pentru a vizita insula Sint Maarten

Turistii care ajung in Sint Maarten pot incepe un tur al insulei cu Oyster Point, in rezervatia naturala Baie de l’Embouchure, in partea franceza. Rezervatia este interesanta si foarte exotica, Orient Bay este o plaja cu totul speciala, exotica, amenajata cu sezlonguri si cu cabine pentru schimbat, si o plaja de nudisti, care nu duce niciodata lipsa de turisti.

In Marigot, in capitala partii franceze a insulei, turistii pot vizita centrul orasului, de unde isi pot cumpara suveniruri si unde pot savura un suc rece. De asemenea, pot vizita celebra plaja Maho, care este intotdeauna plina cu turisti si care este de o frumusete extraordinara, cu nisip foarte fin, apa cristalina si foarte calda.

Turistii pot face si o plimbare prin Philipsburg, unde plaja este curata, muzica placuta, barurile au oferte imbietoare, cu seri de muzica live, cocktailuri dulci si savuroase si multa voie buna. Sint Maarten este o insula care merita vizitata macar o data in viata. Are un aer usor european, care se imbina cu un aer caraibian foarte pregnant, cu case colorate, palmieri si o atmosfera de vacanta permanenta.

Fie ca ajung pe un vas de croaziera, fie in urma unor rezervari facute la o companie specializata, turistii se vor simti foarte bine aici, indiferent de durata sederii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here