Alegerea modelelor de calorifere ieftine pentru locuinta nu trebuie facuta la intamplare. O alegere bine facuta ii poate scuti pe cumparatori de multe neplaceri si le poate aduce confortul bine meritat, asigurandu-le temperatura placuta in casa si costuri prietenoase cu bugetul pe durata iernii.

Tipuri de radiatoare

Pe piata exista mai multe tipuri de calorifere, in functie de materialul din care sunt facute, fiecare avand propriile atribute in ceea ce priveste rezistenta sau puterea caloriferului. Concret, cumparatorii pot alege intre:

  • radiatoare de aluminiu – o alegere foarte populara, care se gasesc cu usurinta in orice magazin cu produse de bricolaj si instalatii termice. Acestea sunt usoare, se monteaza rapid si simplu, au preturi foarte accesibile, nu ruginesc, au un consum mic si se incalzesc repede, functionand fara probleme cu o intretinere corespunzatoare o perioada de pana la 20 de ani. De asemenea, radiatoarele de aluminiu au un aspect placut, care se incadreaza cu usurinta in decorul casei, au un randament termic mare pe metru liniar, DAR sunt vulnerabile la socuri, se deformeaza usor, se racesc destul de repede si sunt zgomotoase, avand nevoie de aerisire periodica;

Calorifere ieftine | radiatoare de aluminiu | eCalorifere.ro

calorifere ieftine

  • caloriferele din otel, care fac parte din oferta eCalorifere.ro, o alegere extrem de populara pentru pretul accesibil pe care il au, fiind compatibile cu centralele termice de apartament, rezistand la temperaturi de pana la 100 de grade C, fiind usor de montat si de manevrat. In plus, acestea se incalzesc repede si distribuie rapid caldura in interiorul casei, DAR au o durata de viata mai mica, o putere mai mica de inalzire si exista posibilitatea infundarii elementilor de la reziduurile de apa, daca nu este folosita apa tratata;

 

  • calorifere din fonta, cele mai rezistente dintre toate, dar grele si voluminoase, care necesita curatare, trebuie vopsite periodic, insa au o durata de viata foarte lunga, de peste 3 decenii, au o rezistenta crescuta la socuri, la coroziune si la lovituri, sunt eficiente in emanarea caldurii in incaperi mari si sunt foarte silentioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here