Din ce in ce mai multe familii se bazeaza pe testoasele de apa ca pe un animal de companie fara pretentii. Dar se dovedesc a fi complet nepregatite privind cresterea si alimentatia corespunzatoare a acestora.

Primul lucru pe care ingrijitorii trebuie sa-l stie despre testoasele de apa este ca sunt pradatori. Le place sa manance in principal carne, fluturi mici, insecte. Este important ca ele sa primeasca cantitati adecvate de proteine.

Hrana cumparata de la magazinele specializate contine o cantitate echilibrata de proteine, grasimi si vitamine, dar nu contine cantitatea de calciu necesara testoaselor. De aceea, se recomanda ca hrana lor sa fie stropita cu pudra de saruri de calciu si suplimente de vitamine.

Cel mai bine ar fi – daca exista ocazia – hranirea testoaselor de apa sa se faca cu pesti mici impreuna cu oase si melci mici de acvariu. O alta optiune este hranirea cu bucati de peste de mare, dezghetat, din familia bibanului. Pestele mai mare poate fi impartit in portii.

Cea mai proasta hrana pe care o pot consuma testoasele de apa este carnea. Testoasele, care sunt hranite in principal cu carne, dezvolta in cele mai multe cazuri rahitism si hipovitaminoza. Din pacate, testoasele care sunt obisnuite cu carnea le este foarte greu sa incerce alte alimente.

Testoasele infometate sau dupa iernare au un apetit puternic pentru hrana vie – viermi, fluturi mici etc. Ca adaos la meniul zilnic, se poate adauga calamar, creveti dar in niciun caz nu se folosesc aceste produse ca aliment principal.

Desigur, pe piata exista diferite soiuri de hrana gata preparata, dar in majoritatea cazurilor testoasele refuza sa o consume sau nu este bine echilibrata din punct de vedere al continutului.

Cu cat broasca testoasa imbatraneste, cu atat mai multe alimente pe baza de plante vor fi in meniul ei. De aceea este o idee buna sa se planteze alge in acvariul in care este tinuta testoasa.

Alte suplimente vegetale pentru hrana testoaselor de apa sunt: salata verde, varza tanara, lintea de mlastina si altele. Testoasele mai mici trebuie hranite in fiecare zi, iar cand ajung la maturitatea sexuala, se pot hrani de cel mult 2-3 ori pe saptamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here