Orice masina care circula pe drumurile publice, indiferent de gabarit, trebuie sa aiba ITP-ul valabil, in caz contrar, agentii de circulatie pot aplica amenzi usturatoare soferilor.

De la masini de uz personal si pana la taxiuri sau autoutilitare, absolut toate aceste vehicule trebuie sa obtina avizul care atesta capacitatea lor de a participa in conditii de siguranta la trafic.

De regula, ITP-ul pentru autoutilitare in Bucuresti poate fi realizat in orice unitate RAR autorizata.

Exista vreo diferenta intre ITP-ul pentru autoutilitare si vehicule normale?

Raspunsul este categoric, nu! Absolut toate masinile trec prin aceelasi proces de verificare astfel incat masinile sa fie cat de se poate de sigure.

Prima etapa a inspectiei tehnice periodice este reprezentata de verificarea nivelului de poluare. Aceasta operatiune presupune stabilirea compozitiei chimice a gazelor si a nivelului de zgomot prin introducerea unei sonde in teava de esapament.

ITP-ul pentru autoutilitare din Bucuresti | Statii ITP de camioane | AlfaITP.ro

ITP-ul pentru autoutilitare in Bucuresti

Cea de a doua etapa a inspectiei tehnice periodice (ITP) este reprezentata de verificarea sistemului de franare, iar cea de a treia etapa consta in verificarea principalelor elemente de siguranta ale masinii: sistem de directie, suspensie si rulare, verificarea gradului de vizibilitate, a starii si functionarii farurilor si a echipamentelor electrice ale masinii.

Conform site-ului AlfaITP.ro, masinile trebuie sa fie curate in momentul prezentarii in statiile RAR astfel incat inspectia sa se poata realiza fara nicio problema. In plus, soferii trebuie sa aiba asupra lor o serie de documente, printre care cartea de identitate a masinii, asigurarea RCA, dar si cartea lor de identitate.

In cazul in care se constata anumite defectiuni tehnice, masina nu trece ITP-ul, iar soferii au obligatia de a remedia problemele in cel mai scurt perioada de timp. Cei care se reintorc in decurs de 30 de zile in aceeasi statie pentru re-verificare, vor beneficia de preturi mult mai mici.

Alfa ITP Motors este una dintre statiile ITP de camioane din sectorul 6 al Capitalei. Clientii au parte de servicii de calitate, la preturi mai mult decat competitive. Mai mult decat atat, timpul de asteptare este minim, iar programul de lucru extins pentru a acomoda agendele incarcate ale bucurestenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here