Cand vine vorba despre amenajarea unei locuinte, cel mai important lucru de luat in considerare este crearea unui spatiu primitor care ajuta proprietarii sa se relaxeze. Un prim pas in acest proces este legat de alegerea materialelor folosite.

De-a lungul timpului, sticla a fost preferata de designerii de interior si de arhitecti pentru ca permite luminii naturale sa patrunda in casa, ajutand la marirea incaperii din punct de vedere vizual si creand o atmosfera foarte linistita si relaxanta.

Sticla in amenajari interioare

Sticla este un material de care foarte multi proprietari se feresc sa il foloseasca pentru ca pare periculos. Desi are o structura clasica si eleganta, se poate sparge repede si poate provoca chiar raniri foarte grave. Considerata de unele persoane ca fiind o varianta costisitoare pentru amenajari, sticla are un rol estetic aducand atat lumina in incaperi, cat si un rol practic.

Sticla este preferata arhitectilor deoarece ofera o cantitate mare de lumina naturala in incaperi, un lucru benefic atat pentru consumul energetic, cat si pentru sanatatea celor care locuiesc in acea casa. In amenajarile interioare se poate crea un perete de sticla pentru a delimita zona bucatariei de dining sau de living, pentru a crea o continuitate a spatiului si pentru a delimita unele zone.

O varianta excelenta a folosirii sticlei in amenajarile interioare este pentru a separa dormitorul de dressing. Daca spatiul permite se va obtine un design interior modern, iar daca proprietarii opteaza pentru o rama neagra metalica, acestia pot aduce cu usurinta stilul industrial in locuintele lor.

Sticla in designul interior

Sticla de venit inca din cele mai vechi timpuri un material important in designul interior. Dincolo de constructie, designerii au inceput sa foloseasca sticla si in amenajarea interioara, astfel iubitorii stilului modern pot opta pentru sticla ca fiind elementul nelipsit din amenajarea casei.

In living, sticla poate fi introdusa sub forma unei masute de cafea, fiind potrivita mai ales daca nu exista in familia animale de companie sau copii care s-ar putea accidenta. Totodata, cei care isi doresc un stil industrial pot opta pentru rafturi din sticla cu rama metalica neagra, adaptate in functie de ceea ce isi doresc cu ajutorul decoratiunilor.

In bucatarie sau in dining se poate opta pentru o masa din sticla, iar cei care sunt in cautarea unui stil futurist pot adauga si scaune din plexiglass.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here