Stilul boem isi are radacinile in diferite curente, precum cel hippie, naturist, iar imbracamintea boho este de regula confortabila, lejera si realizata din tesaturi naturale. In anul 1960 a capatat o semnificatie aparte stilul boho, miscarea boem, cand miscarea hippie a schimbat stilul de viata principal.

Atunci au inceput sa devina populare noi stiluri vestimentare, rochii etnice, hppie, fuste cu broderie si cu imprimeuri mixte si florale, cu franjuri si siluete evazate. Stilul hippie, care a stat la baza stilului boho chic a respins siluetele stilizate, slefuite si clasice, dar si valorile dominante ale modei anterioare si materialismul. Astfel a luat nastere stilul Boho Chic.

Cum a evoluat stilul Boho Chic?

Industria modei a evoluat in mod spectaculos de-a lugul timpului, de aceea imbracamintea boho chic a trecut prin numeroase transformari si a aparut brusc pe scena fashion, aducand atingeri elegante, glam si sofisticate unui stil care s-a nascut cu un obiectiv opus.

Luand nastere in secolul XVIII sub austeritate si in conditii destul de dificile, in secolul XXI continua sa existe acest stil ca si baza fundamentala, cu linii si elemente adaugate care nu au legatura cu cele din momentul aparitiei.

Cum poti adopta stilul Boho Chic?

Boho Chic este unul din cele mai usor de adoptat stiluri fashion din ultimul deceniu. Acest stil a supravietuit barierei anilor 1970 ai miscarii hippie si a intrat in mod complet sub aceasta denumire, de hippie chic sau boho chic.

Culorile stilului Boho Chic sunt cele naturale sau terestre, de tip alb, verde maslina, argintiu, auriu, fiind evitate culorile vibrante, intense si stralucitoare. Tesaturile caracteristice acestui stil sunt cele lejere, naturale, fine, precum matasea sau bumbacul.

Boemii, cei ce adopta stilul Boho Chic apreciaza confortul, care se reflecta in stilul vestimentar si cel decorativ. Rochiile lejere, floaty, fustele si pantalonii frilly gaucho sunt articole de imbracaminte reprezentative, acestea fiind misterioase si specifice unui look relaxat.

Nu in ultimul rand, accesoriile stilului Boho Chic sunt cele handmade, de regula bijuteriile XXL, din alama, cupru, bronz sau piele, cu pietre naturale sau semipretioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here