Persoanele care sufera de diferite dizabilitati locomotorii sau se afla intr-un proces de recuperare post-chirurgicala au la indemana o solutie care sa ii ajute sa se deplaseze, chiar si pe distante scurte sau medii, aceasta fiind reprezentata de scaunul cu rotile.

Fie ca il pot manevra singuri sau au nevoie de o persoana insotitoare, persoanele care se afla intr-o astfel de situatie se pot bucura de un anumit grad de libertate, acest scaun cu rotile permitandu-le sa desfasoare o parte dintre activitatile simple si lipsite de importanta, pentru cei care nu au intampinat dificultati in ceea ce priveste deplasarea.

Principalele categorii de scaune cu rotile

Varietatea de modele de scaune cu rotile care sunt disponibile pe piata dispozitivelor medicale de reabilitare este una foarte mare, insa acestea se pot imparti in doua categorii principale: scaune cu rotile electrice sau actionate manual.

Totusi, in functie de gradul de handicap si de nevoile fiecarui individ in parte, exista si scaune cu rotile fixe sau pliabile, scaune cu rotile cu spatar reglabil sau rabatabil, scaun cu rotile pentru persoane supraponderale sau cu suport pentru gambe si chiar un tip de scaun wc de camera, care poate fi cu rotile sau fix.

Astfel ca acestea reprezinta un ajutor important atat pentru persoanele cu dizabilitati, cat si pentru cele care le ingrijesc, avand rolul de a le usura acestora efortul depus in ingrijirea, spalarea, plimbarea si schimbarea persoanelor imobilizate.

Scaun cu rotile | scaun wc de camera | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Cum ar trebui ales un scaun cu rotile?

In momentul alegerii unui astfel de scaun, este necesar sa se tina cont de o serie de factori, pentru a putea alege tipul de fotoliu rulant care sa se potriveasca nevoilor persoanei in cauza. Printre cele mai importante astfel de factori sunt:

  • gradul de mobilitate al persoanei care il foloseste;
  • forta persoanei respective;
  • zona in care va fi folosit scaunul cu rotile;
  • cum se realizeaza mutarea in si din scaun;
  • depozitarea acestuia.

Indiferent de tipul sau modelul de scaun cu rotile necesar, oamenii pot alege din varietatea de modele disponibile in magazinul online MagazinulOrtopedic.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here