Autoturismele nu pot circula pe drumurile publice din Romania fara sa fi trecut cu brio peste inspectia tehnica periodica in Bucuresti sau din orasul de resedinta al conducatorilor auto.

Legislatia in acest sens este foarte clar formulata si are numeroase prevederi, printre care cea mai importanta este aceea ca detinatorii legali ai autoturismelor sunt obligati sa efectueze inspectia periodica si sa respecte periodicitatea acesteia, in functie de categoria autovehiculului.

La cat timp se face ITP-ul?

Prezenta proprietarilor autoturismelor intr-o statie ITP din Militari este necesara la un interval de timp foarte bine stabilit, in functie de tipul autoturismului. Daca vehiculul este destinat transportului de persoane, avand mai mult de 8 locuri pe scaune in afara de sofer, este necesara efectuarea verificarii la maxim 2 ani.

Masinile cu o vechime de minim 12 ani trebuie verificate o data pe an, in timp ce soferii de taxi sau de vehicule destinate transportului de persoane trebuie sa se prezinte mult mai des la ITP.

Cum sa NU fii respins la ITP? Ce verificari trebuie facute inainte?

Pentru a trece cu bine de examenul ITP, este necesar ca proprietarii autoturismelor sa faca o vizita la un mecanic auto sau intr-un centru specializat, astfel incat sa se asigure ca autoturismul are capacitatea de a participa in conditii de siguranta la trafic.

ITP din Militari | Inspectia tehnica periodica in Bucuresti | AlfaITP.ro

 ITP din Militari

Asadar, pentru a nu fi respinsi la inspectia tehnica periodica efectuata de reprezentantii AlfaITP.ro, este necesar ca proprietarii autoturismelor sa verifice:

  • franele – sistemul de franare este foarte important, la ITP conteaza foarte mult starea acestuia, de aceea este necesara verificarea discurilor si placutelor de frana inainte, dar si a conductelor de frane sa nu fie crapate sau ruginite;
  • sistemul de directie – elementele sistemului de directie sunt foarte importante si trebuie verificate inaint de a ajunge la statia ITP la un service;
  • seria de motor si caroserie sa fie vizibile si conforme cu cele din cartea de identitate a masinii;
  • sistemul de iluminare sa fie bine pus la punct, orice bec defect poate reprezenta un motiv de respingere la inspectia tehnica periodica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here