Primele trei luni ale oricarui loc de munca reprezinta o prelungire a procesului de interviu”, a declarat Amanda Augustine, experta in sfera carierei la Talent Inc. Integrarea intr-un nou loc de munca poate parea putin descurajanta, dar poate fi mult mai simpla daca noul membru isi imbratiseaza echipa. Primele doua saptamani intr-un loc de munca nou sunt dedicate, in general, intelegerii si invatarii operatiunilor companiei. 

A asculta mai mult si a vorbi mai putin – iata ce il va ajuta, fara indoiala, pe noul angajat sa aiba o zi minunata la serviciu. In afara de ascultare, este, de asemenea, o idee buna ca noul membru sa puna diverse intrebari de clarificare. Facand acest lucru arata ca are o minte curioasa si ca este dornic sa invete. 

Desi este excelenta pentru cariera oricui, integrarea poate fi buna si pentru viata personala. Avand o relatie excelenta cu noii colegi, noul membru si-ar putea imbunatati sanatatea mentala si fizica. Alaturarea la o echipa noua este o modalitate foarte buna pentru o persoana de a-si extinde reteaua profesionala. Integrandu-se eficient, conexiunile sale ar putea sa fie valoroase si benefice in viitor.

Formarea unor relatii bune cu noii colegi il va ajuta pe angajat sa treaca rapid la noul sau rol. Deci, cum se pot forma relatiile frumoase la locul de munca? Exista cateva sfaturi pentru inceperea unui nou loc de munca si pentru o integrare eficienta in noua echipa.

Pentru inceput, noul angajat trebuie sa fie foarte receptiv. Urmand acest sfat, el poate, de asemenea, sa ii demonstreze sefului, dar si echipei, ca este un om serios si ca se implica in noul job. Respectarea actiunilor colegilor il poate ajuta pe noul angajat sa efectueze toate actiunile care i se atribuie, conform indicatiilor organizatiei.

Daca noul angajat nu este sigur pe anumite chestiuni, el trebuie sa ceara informatii. Pe langa faptul ca va obtine raspunsul de care are nevoie, va incepe si o conversatie care ar putea duce la ceva mai mult. Este recomandata evitarea apelurilor telefonice cu prietenii si cu familia in timpul orelor de program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here