Pierderea unuia sau a mai multor dinti reprezinta un motiv de stres pentru oameni, ceea ce contribuie si la pierderea increderii in sine. Din fericire, exista o solutie sigura si cu un aspect foarte aproape de dintele natural, aceasta fiind implantul dentar. Acesta reprezinta o solutie de reabilitare, ce oferta restabilirea functionalitatii masticatiei si esteticii in proportie de pana la 99%.

Fiind un dispozitiv medical biocompatibil cu organismul uman, datorita materialului din care este facut – titan – implantul dentar indeplineste cu success rolul unui dinte natural, fiind foarte aproiat atat ca aspect, cat si ca functionalitate si ingrijire cu acesta. Fiind o tehnica moderna, acesta este folosit in mod curent in Cabinetstomatologicsector2.ro ca solutie populara si foarte eficienta de inlocuire a dintilor lipsa.

Etapa de planificare

Pentru realizarea unui implant dentar, care este o interventie chirurgicala minim-invaziva, este necesara o planificare minutioasa. In general se porneste de la rezultatele unui CT in care este localizat spatiul unde va fi pozitionat implantul si pe baza caruia este create un plan chirurgical.

Inserarea implantului

Pacientului ii este administrat un anestezic local pentru a amorti zona de lucru, dupa care este expus osul prin intermediul unor mici incizii in gingie in care este creat un canal care, cu ajutorul unei foreze, se mareste succesiv pentru obtinerea dimensiunii potrivite implantului.

Ulterior, implantul din titan este scos din ambalajul steril si inserat in canal, inserarea corecta fiind verificata cu raze X, iar in ultima faza va fi suturat tesutul gingival.

Implant dentar | extractie de masea | Cabinetstomatologicsector2.ro

implant dentar

Etapa post-operatoare

Pacientul se poate confrunta cu un disconfort usor pana la moderat, in acest caz fiind recomandate administrarea de analgezice. Printre alte simptome post-operatorii ce creaza disconfort sunt si: umflarea gingiilor si a fetei, invinetirea gingiei si a pielii, durere la locul implantului, sangerari minore.

Vestea buna este ca, indiferent de motivul pentru care au fost pierduti dintii – accident, extractie de masea, boli parodontoze – majoritatea implanturilor dentare au succes. Important este ca pacientii sa tina cont de recomandarile medicilor, cum ar fi ca fumatul poate conduce la esecul implantului, si sa acorde o ingrijire si o igiena orala corespunzatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here