Tendintele de design interior din noul deceniu continua sa se dezvolte catre crearea celui mai confortabil mediu pentru o persoana, utilizand in acelasi timp materiale naturale, mobilier confortabil, nuante pastelate si multe altele.

Transformarea spatiilor de locuit este la moda, in functie de stilul de viata si confortul personal. Deoarece majoritatea oamenilor traiesc si lucreaza intr-un mediu urbanizat, se pierde simtul tangibil al unei paduri sau pajisti.

Prin urmare, multe persoane cauta linistea naturii in mijlocul zgomotului, creand concepte de design functional bine articulate. De aici si nevoia de elemente naturale: lemn traditional, piatra, abundenta de surse de lumina, grupuri de plante verzi – tot ceea ce aminteste de natura.

Stiluri de interior

Proiectarea spatiului personal poate spune, de obicei, multe despre o persoana. Pentru o persoana moderna, locuinta sa este o adevarata sursa de forta si inspiratie, astfel incat atmosfera ar trebui sa corespunda pe deplin stilului de viata al proprietarilor. In noul deceniu, o abordare individuala va fi din ce in ce mai solicitata in interiorul rezidential.

Confortul si practicitatea joaca, de asemenea, un rol important – continutul functional al interiorului nu trebuie doar sa reflecte starea de spirit si caracterul proprietarilor, ci si sa le imbunatateasca stilul de viata.

Minimalism

Minimalismul in designul interior se concentreaza pe simplitate si claritate maxime. Oamenii nu mai cauta sa-si umple casa cu lucruri inutile. Doar necesarul ramane in interior, ceea ce ofera dezvoltarea esteticii. Un astfel de interior poate fi, de asemenea, imbogatit cu descoperiri neobisnuite, de exemplu, elemente sculpturale. Dar totusi, particularitatea acestui stil consta in utilizarea materialelor naturale retinute, care dau un sentiment de spatiu si lumina.

De exemplu, decorarea peretilor poate fi complet diferita: de la tencuiala texturata la tapetare. Este important si corect sa se aleaga o combinatie de culori fara model – albul este potrivit ca baza, iar griul grafic poate servi drept contrast.

Neo mint este noul verde menta

Una dintre culorile anului este verde menta – o culoare pastel delicata care aduce cu adevarat prospetime interiorului si, in combinatie cu nuante mai complexe, face spatiul mai viu. Potrivit designerilor mondiali, culoarea menta in proiectarea spatiilor de locuit contribuie la crearea armoniei, linistii, si, de asemenea, combina stiinta si tehnologia cu natura.

Nuanta poate fi utilizata, de exemplu, ca alternativa la alb – pentru pereti, tavane sau pentru a evidentia anumite suprafete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here