Irvin Yalom este profesor emerit in psihiatrie la Stanford si este autorul unor carti de succes. ”Solutia Schopenhauer” este un roman, insa este mult mai mult decat atat. Asta se intampla pentru ca, alaturi de povestea romanului, exista o biografie psihologica a filososfului Arthur Schopenhauer, sfaturile terapeutice ale lui Yalom si inca niste pagini cu note de referinta. Este o realizare extraordinara si o lectura absorbanta, construita pe luni de cercetare si lucrari originale traduse.

Julius Hertzfeld, un distins psihoterapeut, descopera ca mai are doar un an de viata. El decide ca cel mai bun mod de a-si petrece timpul ramas este sa continue sa faca ceea ce a iubit cel mai mult, adica munca sa de terapeut. Philip Slate este o persoana scolita si un fost pacient al lui Julius, mai mult, acesta este un entuziast al lui Schipenhauer si vrea sa ii calce pe urme. Cele doua personaje au nevoie unul de celalalt pentru a putea reusi in ce si-au propus. Philip are nevoie de Julius, se alatura grupului de terapie infiintat de acesta, insa pe parcurs devine un extremist in ceea ce priveste admiratia pentru filosifia Schopenhauer. Astfel, prin Philip si Julius, romanul ajunge sa descrie o intalnire imposibila, dar credibila dintre Schopenhauer (Philip) si Yalom (Julius).

Pe masura ce povestea progreseaza, Yalom introduce biografia psihologica a lui Arthur Schopenhauer. Caracterul marelui filosof se contureaza in imaginea lui Philip. In realitate, acesta s-a nascut in 1788 intr-o gospodarie austera si rigida condusa de un tata dur. Destinul sau este sa conduca afacerea tatalui sau, insa face o calatorie in urma careia tatal sau se sinucide. Majoritatea ar crede ca Arthur va cadea, insa decide sa lupte pentru a deveni ceea ce nu a putut sa fie cat tatal sau era in viata. Nu a fost niciodata liber, mai ales in ceea ce priveste relatiile cu alte persoane.

Carti recomandate, recenzii de carti | blog.printrecarti.ro

carti recomandate

Aceasta este una dintre acele carti recomandate celor care doresc sa afle mai multe despre relatii, deoarece este o carte emotionala si foarte personala. Este, de asemenea, dovada credintei autorului ca fiecare ar trebui sa aspire pentru a crea dincolo de sine. Pentru alte recenzii de carti si recomandari, puteti accesa blog.printrecarti.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here