Papagalii care pot invata sa vorbeasca au fost intotdeauna o atractie pentru oameni. Desi unii pot pronunta doar cateva cuvinte, exista mai multe specii care pot rosti cuvintele corect daca sunt bine instruite.

  • Jaco Parrot

Acest papagal poate avea un vocabular imens si poate chiar sa inteleaga cuvintele pe care le rosteste. Poate avea inteligenta unui copil de 5 ani si poate vorbi de obicei atunci cand are 1 – 2 ani.

Cu toate acestea, exista unii care pot invata sa vorbeasca mai devreme si pot imita fiecare sunet pe care il aud. Pot trai pana la 50 de ani daca sunt ingrijiti corespunzator.

  • Macaw

Acesti papagali sunt extrem de inteligenti si sunt izbitor de frumosi, cu pene colorate. Desi uneori vorbirea lor poate fi distorsionata, unii dintre ei pot transmite cuvinte clare si corecte.

Poate sa vorbeasca bine engleza si sa foloseasca corect pronumele. De asemenea, poate fi instruit sa faca trucuri pe care le invata cu usurinta.

  • Papagali amazonieni

Aceste pasari sunt mai bune atunci cand sunt antrenate de la o varsta foarte frageda, dar daca nu sunt antrenate bine, pot deveni agresive si necesita multa atentie din partea proprietarilor lor. Exista mai multe specii de papagali amazonieni, cum ar fi: Yellownapes, Yellow-Crown si Panama Amazon.

Konyuri

O alta specie de papagal care poate fi invatata sa vorbeasca este Konyuri. Sunt mici, dar pot vorbi destul de tare, asa ca, daca doritorii locuiesc intr-un apartament, este posibil sa nu fie cea mai buna alegere ca aceste pasari sa le fie animale de companie. Sunt cunoscuti si ca papagali vorbitori.

  • Cacadu

Acesti papagali arata foarte elegant si pot imita orice sunet pe care il aud. Pot folosi cuvinte si fraze mai bine decat majoritatea celorlalte specii de papagali.

Fiecare pasare de pe lista de mai sus are capacitatea de a vorbi, dar timpul in care aceasta va invata poate varia. Trebuie foarte multa blandete si rabdare atunci cand se antreneaza aceste pasari. Daca se alege din speciile de mai sus, sansele de a avea o pasare vorbitoare sunt foarte mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here