Parodontoza este una dintre problemele cele mai des intalnite la clinica dentara Elveto Dent. Parodontologia este o ramura a stomatologiei ce se ocupa de problemele inflamatorii sau estetice ale gingiilor.

Boala numita parodontoza este, de asemenea, principala cauza a pierderii dintilor la maturitate. Rezultatul gingivitei este extrem de grav: o pierdere treptata a nivelului osului care sustine dintii si caderea ulterioara a acestora.

Prin tratamentul parodontal, bolile gingivale sunt complet vindecabile. Cei ce au gingiile inflamate se pot programa online pe site-ul clinicii Elveto-Dent.ro pentru o examinare amanuntita.

La clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent, medicii sustin un program complet de proceduri de vindecare, orientat catre toti pacientii, pentru a opri infectia, a reduce pierderea dintilor si pentru a restaura gingiile.

Clinica dentara Elveto Dent: cauzele parodontozei

Cea mai frecventa cauza a parodontozei este igiena orala deficitara. Aceasta duce la aparitia bacteriilor care se dezvolta in cavitatea bucala. In cazul in care cavitatea bucala nu este bine curatata, isi face aparitia placa dentara.

De multe ori placa acumulata si netratata duce la intarirea acesteia si la formarea tartrului, care la randul sau irita gingiile si poate duce la parodontoza.

Care sunt simptomele parodontozei?

Primul simptom al acestei boli este inflamarea gingiilor, cunoscuta si sub numele de gingivita. Nu este intotdeauna usor de recunoscut, dar unele dintre cele mai evidente semne sunt gingiile rosii, sensibile, umflate si care sangereaza.

Clinica dentara Elveto Dent | Clinica stomatologica din sector 2 | Elveto-Dent.ro

clinica stomatologica din sector 2

Gingivita si parodontoza, al caror tratament este foarte important pentru intreaga cavitate bucala sunt afectiuni care pot fi tratate si prevenite. Cel mai important lucru este o buna igiena orala – in acest fel pacientul poate elimina bacteriile care provoaca inflamatie si durere.

Se recomanda spalarea pe dinti de doua ori pe zi, dar si curatarea spatiului interdental cu ajutorul atei dentare, spatiu in care periuta nu poate ajunge.

Pentru ca dintii sa fie protejati de parodontoza, al carei tratament este obligatoriu pentru un zambet frumos si sanatos, se recomanda si utilizarea apei de gura antibacteriene – va limita cresterea bacteriilor in cavitatea bucala si va calma inflamatia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here