Yorkshire Terrier este cel mai popular caine in miniatura din lume. Este un caine ideal pentru a locui intr-un apartament, deoarece nu necesita mult spatiu si coexista perfect atat cu copiii, cat si cu persoanele in varsta. Este un caine distractiv si jucaus care se poate lua oriunde.

De asemenea, nu este dificil de dresat, insa poate deveni capricios daca nu este bine antrenat.

Caracteristicile generale ale Yorkshire Terrier

Primele exemplare de Yorkshire Terrier au fost mai mari decat cele actuale, cantarind 7 kg.

Selectia genetica ulterioara si miniaturizarea au dus la existenta Yorkshire Terrier de la 1,5 la 3,2 kg. Standardul oficial al rasei stabileste maximul la 3,2 kg.

  • Dimensiunile sale variaza intre 14 si 26 cm.

Yorkshire Terrierul traieste de obicei intre 15 si 20 de ani. Este un caine foarte jucaus si prietenos. Ii place sa fie centrul atractiei si sa faca miscare. Tinde sa latre mult, ceea ce il face un caine de paza bun.

Parul este stralucitor si matasos si poate varia de la gri la negru. Pe cap, piept si picioare are o culoare cafenie. Cei cu culori atipice nu ar trebui folositi pentru reproducere, deoarece pot transmite probleme genetice.

  • Sarcina si reproducerea

Fertilitatea maxima are loc la varsta de aproximativ 3 ani. Prin urmare, se recomanda sa se astepte pana atunci pentru a imperechea Yorkshire-ul.

Nu se recomanda utilizarea exemplarelor cu varsta peste 8 ani pentru reproducere si nici prea tinere. In timpul primei calduri, sarcina poate fi periculoasa pentru femela, deoarece canalul ei de reproducere nu este pe deplin dezvoltat.

Sarcina dureaza aproximativ 58-63 de zile si poate avea pana la 6 pui, desi numarul obisnuit este de 2 sau 3.

  • Ce boli poate avea un Yorkshire Terrier?

La fel ca multi caini de rasa mica, Yorkshire Terrierii sufera frecvent de boli dentare si parodontale. De asemenea, Yorkshire au tendinta de a prezenta afectiuni ale soldului si articulatiilor, precum si diverse traume.

Sistemul digestiv este delicat, deci este foarte important sa aiba o dieta corecta.

Poate suferi de boli oculare, cum ar fi entropion, cataracta sau displazie retiniana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here