In ziua de azi, unul dintre cele mai intalnite tratamente stomatologice este tratamentul canalului radicular. Acesta presupune salvarea unui dinte infectat. Medicul dentist sau endodontist efectueaza acest tratament prin indepartarea tesutului infectat din canalul interior al dintelui, umplerea si sigilarea dintelui.

Pentru mai multe detalii despre aceasta interventie, cei interesati se pot informa de pe site-ul clinicii stomatologice PlazaDent.ro, site pe care pot gasi modalitatile de contact ale clinicii.

Ce presupune tratamentul canalului radicular?

Tratamentul canalului radicular amelioreaza infectia unui dinte si este o procedura care poate preveni infectiile viitoare. Multi pacienti experimenteaza o usurare completa a durerii de dinti imediat dupa tratamentul canalului radicular si pot relua activitatile zilnice la scurt timp dupa procedura. Pentru realizarea unei astfel de proceduri dentare, medicii de la Plaza Dent, clinica stomatologica din sector 6, utilizeaza materiale si instrumentar de ultima generatie.

Cand se efectueaza tratamentul canalului radicular?

Un tratament de canal se efectueaza pentru a indeparta tesutul erodat sau infectat din interiorul dintelui afectat. In momentul in care partile infectate sunt indepartate, dintele poate functiona normal. Aceasta procedura se realizeaza pentru a minimiza riscul de a extrage dintele, care ar fi lasat astfel un spatiu gol.

In majoritatea cazurilor, cel ce sufera de durere sau prezinta un alt simptom, cum ar fi o infectie, avertizeaza medicul dentist ca este necesar tratamentul canalului radicular. O infectie ofera de obicei unele semne de avertizare.

Tratamente stomatologice | clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

tratamente stomatologice

In timpul unui tratament al canalului radicular, dentistul va elimina toata pulpa dentara bolnava din dinte si va curata zona. Aceasta este de obicei partea care dureaza cel mai mult din procedura, deoarece medicul dentist trebuie sa curete infectia si restul bacteriilor. Spatiul in care a fost pulpa este umplut cu un material biocompatibil. Dupa cateva saptamani, dentistul indeparteaza umplutura, verifica din nou daca exista bacterii si aplica o coroana permanenta, daca este necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here