Foarte multe persoane care apeleaza la un dentist din Drumul Taberei, la Plaza Dent, si au nevoie de aparat dentar, intreaba daca pot evita purtarea acestuia si de ce este nevoie ca dintii sa fie perfect aliniati pe arcade. Preocuparea fiecarei persoane cu privire la aspectul fizic nu este un subiect tabu. Toti pacientii care ajung in clinicile de stomatologie sunt preocupati de alinierea corecta a danturii.

Informatii practice pe care le ofera orice dentist Drumul Taberei, de la PlazaDent

Dincolo de estetica, atunci can vine vorba despre alinierea corecta a dintilor se mentioneaza si aspectele functionale ale dentitiei. Pentru a intelege foarte bine acest aspect, este important ca fiecare persoana sa inteleaga care este rolul pozitionarii corecte a danturii.

In primul rand este vorba despre fortele la care dintele este supus. Un dinte va suporta aceste forte in momentul in care este ancorat corect in os. Inclinarea, rotatia sau migrarea dintelui pot genera dezechilibre majore iar dintele va deveni mobil sau va aparea parodontoza.

Alte efecte similare sunt uzura prematura a dintilor, aparitia fisurilor, a leziunilor semilunare aparute la baza dintilor, loc prin care acestia se pot caria foarte usor, hipersensibilitatea dentara, retractia gingiilor si a oaselor precum si expunerea radacinilor.

In momentul in care unul sau mai multi dinti sunt pozitionati gresit pe arcade, acest lucru ar putea sa afecteze totodata si articulatia temporo mandibulara generand dureri, fragmentari ale dintilor si chiar blocarea maxilarului.

Spatiile foarte mari dintre dinti pot sa genereze gingivita pentru ca alimentele sunt presate pe suprafata gingiei. De asemenea, in momentul in care dintii sunt foarte apropiati acest lucru are drept efect imposibilitatea de a beneficia de o ingrijire corecta. Dintii se vor caria mult mai repede, iar tartrul se va depune in ritm accelerat. Riscul de imbolnavire a dintilor este foarte mare iar aparitia bolilor parodontale este iminenta.

Dentist in Drumul Taberei | Plazadent.ro

dentist in Drumul Taberei

Corectand aceste anomalii dento maxilare, tratamentul ortodontic este cel care reda sanatatea dintilor. Apeland la un dentist in Drumul Taberei, la Plazadent.ro, fiecare pacient poate beneficia de cele mai bune tratamente si de determinarea unui program personalizat pentru sanatatea dentara optima. Fiecare persoana este diferita si la fel se intampla si cu dantura sa. Din acest motiv este foarte important ca fiecare persoana sa beneficieze de ajutor personalizat din partea specialistilor si de programe special concepute pentru o sanatate foarte buna a cavitatii bucale. Stomatologia moderna nu mai utilizeaza tehnici standard pentru tratarea diverselor afectiuni dentare, tocmai din acest motiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here