Din ce in ce mai multi oameni aleg sa isi achizitioneze cuptoare cu microunde pentru a incalzi si a prepara hrana. Pe cat de nociv spun gurile rele ca este, pe atat de performant si de indispensabil vietii moderne se dovedeste a fi.

Acum, din bucatariile moderne nu lipseste cuptorul cu microunde, care este folosit la incalzirea hranei, la dezghetarea alimentelor si uneori chiar la prepararea unor feluri de mancare. Usurinta in utilizare, functiile specifice gatitului rapid si confortul transforma un cuptor cu microunde intr-un obiect de uz casnic foarte important.

Criterii de alegere a unui cuptor cu microunde bun

Cuptorul cu microunde trebuie ales cu foarte multa grija, deoarece nu este o investitie pe o perioada de cateva luni, ci va fi folosit cativa ani. Produsul ales trebuie sa fie cat mai performant, ideal pentru utilizari ocazionale, dar si pentru a fi folosit zilnic.

Functiile cuptorului cu microunde sunt foarte importante. Pentru unii utilizatori, acesta este sursa principala de gatit. De aceea, cuptorul cu microunde trebuie sa aiba functie de decongelare automata, de gatit prin convectie, cu senzori, platou rotativ, posibilitatea de a programa timpul de gatire fara prea mare efort, de a incalzi bauturi sau preparate prin actionarea unui singur buton.

Conteaza foarte mult in alegerea cuptorului cu microunde si dimensiunile pe care le are acesta, capacitatea cuptorului si marimea lui trebuie sa corespunda dimensiunilor vaselor care urmeaza sa fie utilizate. In plus, cumparatorii trebuie sa isi verifice si spatiul disponibil din bucatarie. Marimea difera de la un cuptor simplu, pe blat, la cuptorul over the range sau incorporat. Fiecare cuptor are amplasari diferite, de aceea cumparatorii trebuie sa stie exact ce cauta.

Din punctul de vedere al consumului energetic, cuptorul cu microunde trebuie sa aiba un consum mic de energie si sa fie incadrat intr-o clasa de eficienta energetica superioara. Clientii trebuie sa aiba in vedere si ergonomia cuptorului cu microunde, care trebuie sa fie usor de utilizat, sa aiba optiuni si butoane de siguranta pentru familiile in care sunt copii mici, sa fie usor de instalat, de intretinut si de curatat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here