De ceva vreme circula informatia conform careia consumul de dulciuri contribuie la aparitia cariilor, dar ca stomatologia preventiva poate ajuta la contracararea efectelor. Un aspect important de stiut despre aceasta afirmatie este acela ca, nu este tocmai corecta. Bacteriile din placa dentara se hranesc cu zaharul rezidual de pe suprafata dintilor. Tot bacteriile emana acid care scade pH-ul din jurul dintilor, erodeaza mineralele, dizolva smaltul dintilor si expune dentina.

Stomatologia preventiva, prin urmare si echipa medicala de la clinica de estetica dentara din Cotroceni, DentaGo, dezvaluie ca acidul provoaca adevarate leziuni asupra dintilor, iar cantitatea de zahar consumata se coreleaza direct cu cantitatea de acid produsa de bacterii. Prin urmare, mai mult zahar inseamna un risc mai mare pentru sanatatea dintilor.

Recomandarea actuala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii este ca procentul de zahar consumat sa fie mai mic de 10% din cantitatea totala de alimente dintr-o zi. Cu toate acestea, un studiu realizat de BMC Public Health indica faptul ca consumul de zahar ar trebui redus la mai putin de 3%, aceasta fiind cantitatea care ar diminua riscul aparitiei cariilor.

Un alt lucru pe care stomatologia preventiva si estetica il promoveaza este acela ca produsele alimentare fara zahar sau dietetice pot sa nu fie neaparat mai bune pentru dinti. Daca sunt foarte acide, acestea vor eroda smaltul la fel. Cat despre miere, in ciuda faptului ca este naturala si mai sanatoasa pentru organism decat zaharul procesar, proprietatile sale adezive o poate face periculoasa pentru ca se lipeste de dinti si se indeparteaza destul de greu.

Specialistii sugereaza cateva modalitati de a reduce cantitatea de zahar care vine in contact cu dintii. Printre acestea se numara: spalarea regulata a dintilor, de preferinta de doua ori pe zi; hidratarea corespunzatoare cu apa; consumul de lapte, deoarece pH-ul acestuia va cantracara productia de acid; inlocuirea fructelor uscate cu cele proaspete; consumul de legume proaspete.

In concluzie, consumul de zahar va duce la producerea unor cantitati mari de acid care afecteaza dintii naturali. Acesta va eroda smaltul dintilor si ii va predispune cariilor si bolilor. Igiena corecta poate indeparta zaharul si acidul acumulat pe dinti, insa cea mai buna metoda de preventie este reducere consumului de alimente cu un continut bogat de zahar.

Albire de dinti in Drumul Taberei | estetica dentara din Cotroceni | www.dentago.ro

albire de dinti in Drumul Taberei

Pentru mai multe detalii in acest sens, dar si pentru proceduri precum detartraj sau albire de dinti in Drumul Taberei, adresati-va specialistilor de la DentaGo. Informatii suplimentare despre aceasta clinica gasiti accesand www.dentago.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here